Zbiorem wartosći funkcji f okreslonej wzorem jest zbiór
Przemek: f(x) = 2x−1
odp : a(0,1) b(0+∞) c(−1,+∞) d(1,+∞)
14 kwi 18:08
Eta:
odp b)
14 kwi 18:45
Przemek: Mozesz pokazać mi jak to obliczyłeś?
14 kwi 18:58
Przemek: Pomocy...
14 kwi 21:42
Artur:

Podstaw sobie kolejno punkty 0 1 2 3....
wykres nigdy nie przetnie osi OX,
(0.+
∞)
14 kwi 21:49
Bizon: | | 2x | |
tutaj nic nie musiała obliczać ... narysuj wykres funkcji y=2x potem y= |
|
|
| | 2 | |
A jak wygląda wykres funkci wykładniczej masz tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/187.html
Pozostaje Ci tylko odczytać z wykresu ...
14 kwi 21:53