a
Obliczenie obwodu:

Proszę o obliczenie obwodu trójkąta ABC Potrzebne mi jest to zadanie na poprawę
11 kwi 19:18
Obliczenie obwodu: ?
11 kwi 19:21
Obliczenie obwodu: wie ktoś jak zrobić to?
11 kwi 19:27
Obliczenie obwodu: .........
11 kwi 19:31
Obliczenie obwodu: prosze o pomoc
11 kwi 19:35
Nie_ogar :/: tu masz wszystko, zapoznaj się
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
AC=....
Reszte myśl sam
| | AH | |
cos 45 = |
| gdzie AH to odcinek od punktu a do punktu gdzie pada wysokosc na |
| | AC | |
podstawę.
AH=....
CB=....
HB=....
Dodaj długości odcinków i masz.
11 kwi 19:39
Obliczenie obwodu: AC = 6 pierwiastków z 2 przez 2 ?
11 kwi 19:51
Obliczenie obwodu: nie mogę policzyć tego AH
11 kwi 19:54
Obliczenie obwodu: .
11 kwi 19:59