matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skracanie wyrazeń wymiernych
pięta achillesa:
x
2
+x−6 ______ x
2
+4x+3
10 kwi 15:33
Dawid:
Dawid: dajesz caly czas podobne zadania ? tzn ze nie wyciagasz wnioskow ? 10 kwi 15:24 Dawid:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
10 kwi 15:27 jarolcia: x2 − x− 12 = (x+3)(x−4) Δ=1+48 czyli √Δ=7 x1=−3 lub x2=4 x2−5x+4 = (x−1)(x−4) Δ=25−16=9 √Δ=3 x1=1 lub x2=4 po skróceniu otrzymujemy (x+3)/(x−1)
10 kwi 15:37
pięta achillesa:
dziękuję za dzisiaj życzę miłego dnia
10 kwi 15:39
Dawid:
wzajemie
10 kwi 15:40