plissss
weronika: Bok rombu ma długość , suma długości przekątnych jest równa.
a) wyznacz pole rombu
b) wyznacz sinus kąta ostrego rombu.
10 kwi 14:49
Bizon: ... sprawdź jeszcze raz treść zadania proszę ...
10 kwi 14:59
weronika: już sprawdziłam

sorry za pomyłkę
bok ma dł 13 cm , a suma dł. przekątnych równa jest 34
10 kwi 15:03
10 kwi 15:17
weronika: nie umiem ....
kompletnie nie wiem jak obl. układ równań...
10 kwi 15:26
Bizon: | | (34−f)2 | | f2 | |
e=34−f i do drugiego |
| + |
| =169
|
| | 4 | | 4 | |
1156−68f+f
2+f
2=676
2f
2−68F+480=0
f
2−34f+240=0 Δ=1156−960
√Δ=14
| | 34+14 | |
f2= |
| =24 e 2=10 ....dalej dla Ciebie  |
| | 2 | |
10 kwi 15:44