8 kwi 21:11
think: bo gdyby r było = 0 wtedy a1 = 0 a tym samym pozostałe wyrazy też, a przecież została podana
suma tych elementów a 93 ≠ 0
8 kwi 21:17
Tomasz: a a1 nie równa się 31
a1+a1+f+a1+6r=93
3a1+7r=93
3a1+7*0=93/:3
a1=31
31+31+31=93
8 kwi 21:33
Tomasz: zamiast f miało być r
8 kwi 21:35
think: no racja, jeszcze wchodzi w rachubę ciąg stały
8 kwi 22:53
Eta:
Słuszna uwaga,

dla r=0 a
1=31 i mamy ciag stały : 31,31,31
Sorry za niedopatrzenie
8 kwi 23:42
Tomasz: No nie wierze myślałem że to ja czegoś nie dopatrzyłem
9 kwi 09:00