Znajdź
Wiki: Mam problem

!
Dany jest kwadrat o przeciwległych wierzchołkach A=(1;5), C=(−3;−5). Wyznacz współrzędne
wierzchołków B, D tego kwadratu.
8 kwi 12:15
Chris: 1.Znaleźć środek odcinka AC
2.Znaleźć równanie prostej AC
3.Znaleźć równanie prostopadłej do AC przechodzącej przez środek odcinka AC
4.Ze wzoru na odległość pomiędzy punktami oraz z równania prostej prostopadłej przechodzącej
przez środek AC wyznaczyć punkty C i D
8 kwi 12:27
Wiki: Nie wiem dalej jak to zrobić?
8 kwi 12:38
Mila: Srodek AC liczysz jak srednia dwóch ocen
8 kwi 12:44
ICSP: Jest też inny sposób...
8 kwi 12:45
Wiki: Środek policzyłam i co dalej
8 kwi 12:52
Wiki: Czy równanie prostej AC to: y=2.5x+2,5?
8 kwi 13:25
Wiki: Jaki jest wzór na odległość pomiędzy punktami? nie pamiętam
8 kwi 13:42
8 kwi 13:46
8 kwi 13:48