trójkąt opisany na okręgu
SpadającyOrzeł: witam! takie zadanie: znajdź środek oraz promień okręgu opisanego na trójkącie ABC jeśli
a= (−2,2)
B=(4,−4)
C=(12,2)
wyliczyłam dł. poszczególnych odcinków i tak
AB=6√2
BC=10
AC=14
nie wiem niestety jakim sposobem wyliczyć środek okegu. proszę o wskazówkę....
5 kwi 17:55
SpadającyOrzeł: pomóżcie proszę....
5 kwi 18:09
SpadającyOrzeł: 
5 kwi 18:29
SpadającyOrzeł: hep me! please...
5 kwi 18:52
SpadającyOrzeł: czy nikt tego nie wie?!
5 kwi 19:50
ceaser I: wyznacz dwie symetralne boków(pamiętając ze jest to środek odcinka i prosta prostopadła do
prostej) środek okręgu bedzie miejscem przecięcia, wiec bedziesz miał już jego dane to bez
problemu policzysz R
5 kwi 19:57
5 kwi 19:59