Stereometria
Tratwa: siedem krawedzi graniastoslupa prostego ma dlugosc 13 a pozostale dwie krawedzie maja dlugosc
10. oblicz objetosc i pole powierzchni calkowitej graniastoslupa.
Wychodzi mi V 1560 PC 708 a w odpowiedziach jest inaczej
2 kwi 22:16
Eta:
Podstawą tego graniastosłupa jest trójkąt równoramienny
o ramionach długości 13, dł. podstawy tego trójkąta a= 10 i wysokości trójkąta h= 12
wysokość graniastosłupa H= 13
teraz policz V i P
C
2 kwi 22:26
Tratwa: V = 10*12*13 = 1560 dobrze robię bo jeżeli tak to błąd w odpowiedziach I jeszcze jedno Eta przy
okazji możesz mi oodać włąsności równoległoboku ?
2 kwi 22:31
2 kwi 22:40