matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wyrazy ciagu
280592:
Oblicz wyrazy a2, a3, a4, i a5 ciagu (an)
⎧
a1=1
a)
⎩
an+1=2an+1
n>=1
⎧
a1=10
b)
⎩
an+1= an−2
n
n>=1
⎧
a1=1
c)
⎩
an+1=an+(−2)
n
n>=1
⎧
a1=0
d)
⎩
an+1=an+(−1)
2
n>=1
24 mar 08:52
kachamacha:
a) a
2
=2*1+1=3 a
3
=2*3+1=7 a
4
=2*7+1=15 a
5
=2*15+1=31
24 mar 09:16
280592:
jak tol sie robi
24 mar 15:17
280592:
skad sie wzielo to 2
7
i 2
1
5
24 mar 15:18
280592:
2*7 i 2*15
24 mar 15:18
PatrissSTG:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1422.html
24 mar 16:07