matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Marta:
Oblicz odległość punktu P=(5;2) od prostej danej równaniem 3x−2y+2=0
12 mar 14:58
Marta :
ponawiam prośbę
12 mar 17:40
kachamacha:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
A=3 B=−2 C=2 x
0
=5 y
0
=2
12 mar 17:51