Cześć proszę o pomoc:(
Ola: Cześć proszę o pomoc:( mam jutro pracę kontrolną a mam zadanie do zrobienia: Przekątna
przekroju osiowego walca ma długość 13cm i tworzy z podstawą kąt 60st. Oblicz V i PP . i
zrobić rys. pomoże ktoś?
9 mar 19:13
Ola: pomoże ktoś?
9 mar 19:24
ablikexe: Średnica podstawy (bok przekroju osiowego) = 6,5cm
Wysokość walca (drugi bok przekroju osiowego) = 6,5
√3cm
Może to Ci pomoże
9 mar 19:31
Ola: hmm no nie bardzo
9 mar 19:32
Ajtek:

d=13
α=60
o
β=180
o−90
o−60
o=30
o
Z tej stronki:
2280
a=6,5
b=6,5
√3
r=
12a
Reszta już chyba łatwa

.
9 mar 19:36
Ola: takie coś..
9 mar 19:41
Ola: I tak nie ogarniam tego

:(
9 mar 19:56
Ola: wyliczy ktoś?
10 mar 18:33