..
Desperat:
ZADANKO 
Dla jakich wartosci m liczby postaci: 2m−1,3,m
2+1 tworzą (w podanej kolejnosci) ciąg
geometryczny

7 mar 18:27
Qas: b2=a*c
32=(2m−1)*(m2+1)
Rozwiąż
7 mar 18:31
:P: 279
a
n2 = a
n−1 * a
n+1
3
2 = (2m − 1) * (m
2 + 1)
9 = 2m
3 + 2m − m
2 − 1
2m
3 − m
2 + 2m − 10 = 0
i tu mi niezabardzo wyjdzie. napewno takie liczby mają być
7 mar 18:45
Desperat: yyyy..kurcze pomyliłam się,,sorki.. to miało być tak
Dla jakich wartosci m liczby postaci: m + 1,1 − 3m,5m + 1tworzą (w podanej kolejnosci) ciąg
geometryczny..
7 mar 18:54
Cozy: −4m2+12m=0
−4m(m−3)=0
m=0 ⋁ m=3
7 mar 19:06
Pla: To prziecież masz to samo. Ze wzoru.
(a,b,c) = b2=a*c i tlye.
7 mar 19:16