równania.
xxżabciaxx: a) x⁴−8x²+16=0
b)x⁶−3x⁴+3x²−9=0
c) x³−5x²9x+45=0
d)x³−6x²+9x=0
e) 9−x²+10x−14=0
6 mar 18:44
Ukasz: a) x
4 − 8x
2 + 16 = 0
(x
2 − 4)
2 = 0
wzór skróconego mnożenia tutaj masz
6 mar 18:49
Tab: Proponuję zajrzeć tutaj :
1401
Masz wszystko rozpisane.
Powodzenia !
6 mar 18:51
Ukasz: b)
x6 − 3x4 + 3x2 − 9 = 0
x4(x2−3) + 3(x2−3) = 0
6 mar 18:52
ICSP: Tutaj żaden schemat Hronera ne jest potrzebny. Zwykle grupowanie wyrazów podstawy w podstawie.
6 mar 18:54
Tab: Ja tam wolę schemat hornera

Nie przepadam za grupowaniem wyrazów. Robię to sprawnie, więc
nie zajmuje mi to wiele więcej czasu niż grupowanie wyrazów.
6 mar 19:19