w przedziale
madzia: W przedziale (0;+∞) zawiera się zbiór wartości funkcji
a)f(X)= 2x2
b)f(X)=−3x2 +4
c)f(X)=5x2 +6
d)f(X)=7x2−8
czy ktoś mi pomoże z obliczeniami proszę
dziękuje z góry
4 mar 22:25
agusia: za x podstaw 0
4 mar 22:27
madzia: oki podstawiłam i w a mi wyszło 0 w b mi wyszlo 1 w c 11 w d−1 która odpowiedz bedzie dobra
4 mar 22:34
madzia: jesteś tam?
4 mar 22:38
madzia: PROSZĘ POMÓŻ MI:(
4 mar 22:46
Komar: Jakim cudem w b) wyszło Ci 1?
f(x)=−3 * 02 +4 = −3*0 +4 = 0+ 4 = 4
W c) wychodzi 6,w d) −8
4 mar 22:49
ANULKA 92: TO KTÓRA ODPOWIEDŹ BĘDZIE PRAWIDŁOWA/

?
4 mar 22:51
madzia: a no tak ale to która bedzię prawidłowa odp?
4 mar 22:53
ICSP: a
4 mar 22:53
Bogdan:
Żadna z odpowiedzi nie jest prawidłowa.
4 mar 22:55
ICSP: Bogdan czemu nie a?
4 mar 22:56
Komar: Właśnie,czemu nie a)?
4 mar 22:57
madzia: mi też się wydaje że a jest prawidłowa
4 mar 22:58
Bogdan:
Jaki jest zbiór wartości funkcji f(x) = 2x2?
4 mar 22:58
Komar: Wszystkie liczby większe lub równe 0?
4 mar 22:59
madzia: mam jeszcze kilka zadań pomożecie mi?
4 mar 22:59
Bogdan:
a co jest podane w zadaniu?
4 mar 22:59
ICSP: <0;+∞)
4 mar 23:00
Komar: Więc czemu piszesz,że a) nie jest prawidłowe?
4 mar 23:00
Bogdan:
W treści zadania mamy podany zbiór (0, +∞), a nie <0, +∞)
4 mar 23:01
Komar: Nie mam pojęcia,czym to się różni.
4 mar 23:02
madzia: następne zadanie to Największą liczbą całkowitą nienależącą do zbioru wartości funkcji
h(X)=(x−7)−8 jest a)−9 b)−8 c)−7 d)−6
4 mar 23:02
madzia: pomożecie mi?
4 mar 23:03
madzia: 
4 mar 23:04
Bogdan:
komar − zajrzyj tu
7
4 mar 23:04
Komar: Dzięki,Bogdan
4 mar 23:05
madzia: 
4 mar 23:05
madzia: pomożecie mi?
4 mar 23:06
madzia: jesteście tam
4 mar 23:08
madzia: następne zadanie to Największą liczbą całkowitą nienależącą do zbioru wartości funkcji
h(X)=(x−7)−8 jest a)−9 b)−8 c)−7 d)−6
4 mar 23:09