...
XXXXXPOMOCY: OZI ALE JA NIE WIEM JAK TO ROZWIĄZAĆ ?Prostokąt o wymiarach 6 cm x 8 cm możemy obracać dookoła
dłuższego boku,oraz krótszego boku.Oblicz stosunek pól powierzchni całkowitych powstałych
brył.
2 mar 16:18
2 mar 16:25
ozi: Już rozumiesz?

Potem obliczasz stosunek, czyli dzielisz większy wynik przez mniejszy
2 mar 16:35
XXXXXPOMOCY: ale wynik mi nie chce wyjść
2 mar 16:39
ozi: Ach, a podstaw za r 6 i za h 8, a w drugim za r 8 i za h 6
2 mar 16:48
XXXXXPOMOCY: no ale robie tak: P=2*pi3
2+2pi3*8=.... ej pi to jest liczba pi bo nie wiem jak tu mam napisac
zeby był symbol
2 mar 16:52
ozi: I co, tego po prostu nie potrafisz wyliczyć? ; o
2π32 + 2π3*8 = 2π9 + 2π24 = 18π + 48π = 66π
2 mar 16:55
XXXXXPOMOCY: Ej wynik mi nie wychodzi ...
2 mar 17:07
ozi: A podstawiłeś 6 i 8?
2 mar 17:09
XXXXXPOMOCY: podstawiłaś**** nooo wynik z książki jest 34
2 mar 17:11