xD: sinα − tgα = sinα −
sinαcosα = <−−−−− (bo tgα =
sinαcosα −−>
450)
= sinα (1 −
1cosα) = <−−−−− tak jak Eta napisała, sinα jest wyciągnięty przed nawias
=sinα(
cosαcosα −
1cosα) = <−− bo
cosαcosα = 1 tak jak tam wyżej pisali
=sinα(
cosα − 1cosα) = <−− działanie w nawiasie wykonane
=
sinαcosα − sinαcosα = <−−− wymnożone to co w nawiasie z tym co poza nawiasem
= (
sinαcosα) * (
cosα − 11) = <−− po prostu znowu wyciągnięto
przed nawias
sinαcosα
spróbuj to wymnożyć, a wyjdzie ci to co jest linijke
wcześniej
= tgα * (sinα − 1) <−−− (
sinαcosα) = tgα −−>
450)
tgα * (sinα − 1) <−− z tego wynika, że będzie to liczba <0
oczywiście przepisałem z
2340