Robin: 1.Oblicz odległość punktu C (-1,4) od prostej y= 2\3x + 2/3
CZy napewno wyjdzie -12\
√13 
to przecież liczba ujemna

2.suma dwóch liczb jest równa
√7, a różnica
√3. Oblicz iloczyn tych liczb.
a+b =
√7
a-b=
√3 cuż dalej
Jakub: 1. W wzorze na
1249 masz w liczniku wartość bezwzględną (która jest zawsze nieujemna)
a w mianowniku ułamek. Nie może ci wyjść wynik ujemny. Pewnie zapomniałeś o wartości
bezwzględnej.
2. Wygląda mi na maturę próbną.
a=
√7-b
wstawiasz do drugiego równania
√7-b-b=
√3 ← z tego znajdujesz b, a później liczysz a
Jak będziesz miał a i b to mnożysz a*b i masz iloczyn.