wdawdawd
karolajn: {|y|=|2x|
{y=3−|x−1|
Mógłby ktoś to dla mnie rozwiązać graficznie i algebraicznie ? Według mojego sposobu
graifcznego wynik nie wychodzi równy, a raczej powinien...
30 sty 15:22
Bogdan:
Przecież już otrzymałaś rozwiązanie
76839
30 sty 15:24
karolajn: Dlatego prosze o rozwiązanie algebraiczne, żebym mogła to dokładnie sprawdzić.
30 sty 15:27
Bogdan:
Z rysunku nie można odczytać rozwiązania.
Algebraicznie:
(1) {y = −|2x|
(2) {y = 3 − |x − 1|
−|2x| = 3 − |x − 1| ⇒ |x − 1| − |2x| = 3
lub
(3) {y = |2x|
(4) {y = 3 − |x − 1|
|2x| = 3 − |x − 1| ⇒ |x − 1| + |2x| = 3
30 sty 15:28
karolajn: Mógłbyś to jakoś jaśniej rozpisać i przede wszystkim na końcu wynik, jaki ma wyjść.
30 sty 15:37