matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
pomocy!:
przedstaw równanie prostej k w postaci ogólnej: a) k: y=3x−5 b) k:
x
3
=
12−x
3
17 sty 18:14
dero2005:
a) 3x − y − 5 = 0 b) x − 6 = 0
17 sty 20:16
paweł:
k:y=3x−5
14 mar 23:47
Krzysiek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1213.html
Pawel to poczytaj i zobacz koniecznie na zadania . Tam bedziesz mial pokazane jak rozwiazywac takie przyklady .
15 mar 12:15