matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Hania:
: ktory z podanych ciagow jest ciagiem geometrycznym? a. an=n2 b. bn = 13n c. cn = 5n−3 d. dn =nn+1
13 sty 18:06
Kasia_lublin:
ciąg geometryczny, więc szukaj iloczynu
13 sty 18:07
Kasia_lublin:
Tutaj
279
13 sty 18:13