;/
help: log 3 pierwiastki trzeciego stopnia z trzech przez pierwiastek z 3
ile to będzie ?

/
12 sty 21:38
help: ?
12 sty 21:46
help: kto pomoże?
12 sty 21:49
zenon: | | 33√3 | |
log |
|  tak to ma wyglądać? |
| | √3 | |
12 sty 21:53
;]: tak
12 sty 21:56
help: tak tak
12 sty 21:57
help: więc ?
12 sty 21:59
Marcin W: 10x=35/6
log10x=log35/6
x=log35/6
12 sty 22:11
Marcin W: sorka zaplatalem się
12 sty 22:12
help: dzięki
12 sty 22:14
:): a co jest przy podstawie logarytmu 10?
12 sty 22:19
:): chyba troche zły wynik
12 sty 22:28
help: nie , dobrze jest wszystko
12 sty 22:42
12 sty 22:45
help: w odpowiedziach jest 5/6 tylko nie umiałem tego zrobić
12 sty 22:47
help: no dobra ja log3 z 45 nie da się więcej nic z tym zrobić ?
12 sty 22:47
help: a *
12 sty 22:48
help: ?
12 sty 22:53
:): log39+log35=2+log35
12 sty 22:53
help: dzięki
12 sty 23:15
:): ale o to Ci chodziło żeby to uprościć?
12 sty 23:15
Marcin W: i dobrze jest w odpowiedzi 5/6 jesli podstawa logarytmu jest 3 a ty
help potwierdziłeś
wzór zenona o podstawie logarytmu 10
12 sty 23:21
:): log333√3/√3 tak wyglada ten logarytm?
12 sty 23:30
help: tak
12 sty 23:31
Marcin W: | | 33√3 | |
log3 |
| =log335/6=5/6 |
| | √3 | |
12 sty 23:32
help: no i o to mi chodziło
12 sty 23:32
Marcin W: To pisz tak jak trzeba
12 sty 23:33
help: hah ok
12 sty 23:33
:): | | 5 | |
log3356= |
| wiec wszystko sie zgadza |
| | 6 | |
12 sty 23:33
help:
12 sty 23:35
Marcin W:
12 sty 23:35
help: o co chodzi?

Marcin
12 sty 23:36
Marcin W: pora na mnie
12 sty 23:37
help: paaaaaa
12 sty 23:37
niki:
log√5
−−−−−−− =
log5
29 maj 20:49
niki : proszę o pomoc
29 maj 20:50
29 maj 21:46