;/
help: log8 z 4
12 sty 21:40
help: kto pomoże?
12 sty 21:42
Eta:
bo z def. log. 8
2/3= (2
3)
2/3= 2
2= 4
12 sty 21:44
help:
dzięki
log 3 pierwiastki trzeciego stopnia z trzech przez pierwiastek z 3
12 sty 21:45
help: a to ?
12 sty 21:45
help: ?
12 sty 21:49
Eta:
| 3√3 | | 31/3 | |
| = |
| = 3 13−12= ........ = 3−1/6
|
| √3 | | 31/2 | |
| | 3√3 | |
log3 |
| =log33−1/6= −16log33=............ |
| | √3 | |
12 sty 21:50
karola : log2 8√2
logp{3} 3√9
14 gru 18:43
karola : pomoże ktoś ?
14 gru 18:45
mm:
1/ 8*
√2= 2
3*2
1/2= 2
7/3
2/
3√9= 9
1/3= (3
2)
1/3= 3
2/3
√3= 3
1/3
| | log33√9 | | log337/3 | | | |
log√33√9= |
| = |
| = |
| =7 |
| | log3√3 | | log331/3 | | | |
14 gru 18:49
mm:
poprawiam 2/
ma być:
| | log32/3 | | | |
..... = |
| = |
| = 2 |
| | log31/3 | | 13 | |
14 gru 18:52
karola : dzięki bardzo : )
14 gru 19:00