logarytmy!!!!!!
kajtek: mistrze


pomóżcie!
log2 0,125
log 2 1/1024
log pierwiastek z dwóch 4
log 0,2 z 125
log1/6 z 1/216
log 1/2 z 2 pierwiastek z 2
log 1/3 pierwiastek z 3
log0,1 10 do potęgi 6
log 1/3 3
2 sty 21:47
Eta:
log
22
−3= −3log
22= −3
dalej "mistrzu" kombinuj sam
2 sty 21:49
2 sty 21:50
kajtek: nie umiem! nie mam dobrego mózgu a już by poszedł spać
2 sty 21:55
kajtek: byłem tam!
2 sty 22:07
kajtek: i nic dobrego z tego nie wyszło
2 sty 22:08
kajtek: :("
2 sty 22:08
effwa: gdybym juz to miała
2 sty 22:16
ella: log 1/2 o,125
10 cze 10:18
PW:
log
ab=c ⇔a
c=b (to definicja, w której zakłada się, że a>0 i a≠1 i b>0
U nas
Funkcja wykładnicza jest różnowartościowa, a więc
c=3.
10 cze 10:36
Karola: logp{2} 2√2 =
5 wrz 20:27
bezendu:
| | 3 | |
log22√2= |
| o to Ci chodziło ? |
| | 2 | |
5 wrz 20:29
Karola: przy podstawie miałbyc
√2 ale juz zaczaiłam o co biega !
5 wrz 20:32
Karola: Dzieki !
5 wrz 20:33
bezendu: log√22√2=3
5 wrz 20:34
Karola: 9 log
3 2 ?
potrzebuje małej pomocy

z góry dzięki !
5 wrz 20:43
karolina: log2 4 3√16
1 lis 18:06
1 lis 18:11
karolina: dzięki
1 lis 18:19