Oblicz
AleksandraM: log2√2 z 4 = ?
17 gru 18:28
sushi_ gg6397228: zamien podstawe na 2
17 gru 18:30
Tragos: | | log24 | | 2 | | 2 | |
log2√24 = |
| = |
| = |
| = |
| | log22√2 | | log22 + log2√2 | | 1 + 12 | |
17 gru 18:34
AleksandraM: Sushi dzieki bardzo.
matematyka to nie moya mocna strona i tak proste rzeczy są dla mnie trudne

Widzę że masz podane gg. czy mogę w razie potrzeby napisać na gg by uzyskać pomoc?
właśnie robie pracę kontrolną...
no i nastepne...
5
log53
7
2log76
25
log53
4
2+log47
niesamowicie pastwią się nade mną w szkole z tą matematyką..
17 gru 18:37
AleksandraM: tragos − dziękuje bardzo za to rozwiązanie
17 gru 18:38
sam: | | logcb | |
korzystamy z wzoru logab = |
| gdzie "c" − dowolna liczba spełniająca warunki |
| | logca | |
17 gru 18:38
17 gru 18:38
sushi_ gg6397228:
25=52
42+log4 7= 42 * 4log4 7=...
17 gru 18:40
AleksandraM: Mam właśnie przed oczyma owe wzory i udało mi się z nimi rozwiązać kilkanaście przykładów ale
teraz zaczęły się schody
17 gru 18:41
sushi_ gg6397228:
podalem te wzory ktore trzeba wykorzytac, zapisz swoje obliczenia, to sie sprawdzi, bo gotowiec
nic nie da
17 gru 18:42
AleksandraM: dobrze dobrze.. .więc zaczynam rozmyślania

ostrzegam że może to potrwać.
17 gru 18:45