pochodna funkcji
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: Witam, prosiłabym o pomoc bo przykłady nie chcą mi wyjść. Istotne jest to jakim sposobem musze
obliczyć.
Obliczyć pochodną funkcji (ilorazy)
n(x) = sinx+1cosx−1
12 gru 14:11
think: podaj wzór na pochodną ilorazu i jedzie się z niego...
12 gru 14:18
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: no tak ale pochodna sinx +1 to jest równa np. sinx czy cosx +1
12 gru 14:28
12 gru 14:30
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: no tak ale ax+b pochodna =a czyli w tym przypadku: sinx +1 pochodna to sinx
ale jest jeszcze: y=sinx pochodna = cosx
y=c to pochodna =0
wtedy sinx+1 ma pochodną cosx
to która jest prawidłowa
12 gru 14:43
think: Ty to potrafisz zakręcić...
(sinx + 1)' = (sinx)' + (1)' pochodna stałej to 0 === (sinx)' + 0 = .... ?
12 gru 14:44