9 gru 21:06
Paulina: proszę..
9 gru 21:07
aga116: powiedz mi co w tych przykladach nie rozumiesz
9 gru 21:09
Paulina: nie wiem jak to zrobić.
9 gru 21:11
Paulina: proszę nie wiem jak zacząć
9 gru 21:14
aga116: (
164)
−23=64
23=
3√642=(
3√64)
2=4
2=16
kolejne zrob sama
9 gru 21:15
Paulina: ok thx
9 gru 21:22
Paulina: nie mogę rozgryźć tego drugiego przykładu
9 gru 21:24
Paulina: pomocy...
9 gru 21:26
aga116: zrob podobnie jak ja zrobilam poprzednie

9 gru 21:27
Paulina: ale tam jest osiem i nie wiem co mam zrobić...
9 gru 21:30
aga116: (278)43=...
9 gru 21:34
Paulina: nierozumiem tego proszę zrób ten przykład...
9 gru 21:35
Święty: Wszystko macie na stronie. Wystarczy się rozejrzeć...
186
9 gru 21:35
Paulina: proszę
9 gru 21:39
aga116: ale co tu jest do rozumienia podstaw do wzoru


zrob podobnie jak ja poprzednie
9 gru 21:40
Paulina: napisz przynajmniej jak zacząć
9 gru 21:45
aga116: napisalam

powiedz mi co tutaj nie rozumiesz... wzory z potegami umiesz?
9 gru 21:47
Paulina: jaki jest wzór
9 gru 21:47
Paulina: ale dalej nie wiem jak zrobić
9 gru 21:48
aga116: | | 27 | | 1 | |
( |
| )43=( |
| )43*2743=... no i teraz lecisz sama |
| | 8 | | 8 | |
9 gru 21:51
9 gru 22:10
9 gru 22:13
Paulina: Co jest źle?
9 gru 22:16
aga116: czemu uwazasz ze jest zle?
9 gru 22:18
aga116: ok to moze tak: powiedz mi czemu u ciebie 8=18
9 gru 22:21
Paulina: w odpowiedziach wychodzi 8116
9 gru 22:21
Paulina: we wcześniejszym przykładzie tak samo zrobiłaś.
9 gru 22:22
Paulina: ?
9 gru 22:25
aga116: bo we wczesniejszym bylo (
1a)
−n=a
n
a tu masz (
ab)
−n=(
ba)
n
9 gru 22:26
Paulina: dzięki za pomoc muszę już lecieć bo mam jeszcze sprawdzian z fizyki i inne rzeczy
9 gru 22:29
33333:
moze mi ktos powiedziec dlaczego jest 1/8
skróciłłaś 27 i 8
9 gru 22:40
aga116: bo 278=27*18
10 gru 10:46