radiany
astral: 1571 ostatni przyklad
interesuje mnie, jak obliczyć ile radianow to jakaś liczba?
np. liczba 0,7, ile to jest radianow?
2 gru 20:23
astral: dobra, doszedlem do tego, że sin=0,8 mozna wziac z tablic czyli to byłby kąt 53stopni ale jak
to zamienić na radiany?
2 gru 20:46
2 gru 20:47
Święty: Szukaj na stronie. Wszystko jest dokladnie wytlumaczone.
2 gru 20:48
AS:
π [rad] = 180o , 1 [rad] = [180/π]o , 1o = [π/180] [rad]
np. 3π/2 [rad] = 3π/2*180/π = 270o
120o = 120*π/180 = 2π/3 [rad]
2 gru 20:49
astral: 408 ano tu jest, ale z tego nie bardzo kojarzę
ale już doszedłem do tego, tak jak bardot
dzieki
2 gru 20:49