Srednia
Laleczka;pp: Srednia arytmetyczna liczb: −2,2,4,6,8,x jest rowna 5. Wyznacz liczbe x.
2 gru 16:07
konrad509: (−2+2+4+6+8+x)/6=5
I liczysz
2 gru 16:20
Laleczka;pp: i to z tego zdielenia wyjdzie x

2 gru 16:23
Laleczka;pp: wyszlo x= 1,6 dobrze
2 gru 16:25
nieuk: 6*5=30 wiec suma liczb musi byc rowna 30,
a wiec zostaje
18+x=30
x=12
2 gru 16:29
Jagna: czyli zle Mi wyszlo dziekuje
2 gru 16:30
Jagna: Wyznacz dziedzine funkcji f(x)= √3x2 − 2x a to zadank? bo nie wiem co z tym pierwiastkiem
2 gru 16:32
konrad509: Jeżeli to x2 jest za pierwiastkiem, to Df=R
2 gru 16:36
konrad509: Zresztą nawet gdyby było pod to i tak D=R, bo każda liczba podniesiona do drugiej jest
dodatnia.
2 gru 16:36
Jagna: √3x2 − 2x tak to wyglada
2 gru 16:38
2 gru 16:48