matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czworokąty
Asiafresh:
Oblicz miary kątów równoległoboków narysowanych poniżej. Nie wiem jak to zrobić! w ogóle tego nie rozumiem !
a)
1 gru 18:01
damian:
8 gru 12:26
dero2005:
suma kątów w równoległoboku = 360
o
kąty naprzemianlegle są równe
863
8 gru 12:33
Hajtowy:
360
o
− 2 * 56
o
= 360
o
− 112
o
= 248
o
248
o
= 2β β=124
o
8 gru 12:35