matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciaag
Anulka1990:
ciąg arytmetyczny jesr określony wzorem a
n
=4n−9 jego wyraz początkowy a
1
i różnica r są równe : a) a
1
=4, r=−9 b) a
1
=−5, r=−1 c)a
1
=−5, r=4 d) a
1
=4 r=9
26 lis 09:46
Bogdan:
tu jest wskazówka
66704
26 lis 10:24