LICZBY ZESPOLONE ( DZIELENIE )
Kris_garg: LICZBY ZESPOLONE
11 + 23i
________ =
(2 + i )2
11 + 23i (2 +4i) − i2
_______ * ________ = ________________
(2 + 4i ) + i2 (2 +4i) − i2 (2 +4i)2 − (i2)2
_________________ = ________________ = _________ = i dalej drugi raz sprzężenie ... ?
(2 + 16i + 4i2 ) − (−1)2 (2 + 16i −4) − 1 −3 + 16i
14 lis 13:08
think: (2 + i)
2 = 4 + 4i + i
2 = 4 + 4i − 1 = 3 − 4i
więc
| 11 + 23i | | 3 + 4i | |
| * |
| = ... |
| 3 − 4i | | 3 + 4i | |
14 lis 13:14
Kris_garg: no właśnie bo za duże liczby mi wychodziły

dzięki
14 lis 13:17
14 lis 13:20
Kris_garg: zaraz a nie powinno być = 3 + 4i

zamiast 3− 4i
14 lis 13:28
Kris_garg: 4−1 +4i = 3 +4i
14 lis 13:29
think: no powinno

widzisz jak kawa z mlekiem już działa cuda
14 lis 14:01
think: ale teraz już sam wiesz jak poprawić.
14 lis 14:02
Grześ: tak to jest jak uczeń zaczyna przerastać mistrza

Think uważaj
14 lis 14:02
think: Grześ

Errarum humane est

nie boję się mylić boję się, że nie będę umiała się przyznać iż
zbłądziłam
14 lis 14:08
Grześ: haha, okej okej

Nic się nie bój, napewno wszyscy tu Cię wspierają
14 lis 14:09
think: no baaa jak ja się nie przyznam do błędu to znajdzie się kilkoro którzy mi ten błąd podadzą na
tacy
14 lis 14:10
14 lis 14:13
10 maj 02:11