fizyka
Beata: Beata: Beata: Pomocy! Czy ktoś pomoże mi z zadaniami z fizyki? 1) Jaką drogę przebędzie
samochód jadący z prędkością v= 100km/h w ciągu czasu t= 0,75 s? Podany czas jest czasem
reakcji kierowcy. 2) Z jaka prędkością (w km/h )porusza się człowiek, który w ciągu10minut
przebył odcinek drogi równy 600m? 3)Korzystając z zasady zachowania energii oblicz prędkość
końcową ciała spadającego z wysokości h=2. Bardzo będę wdzięczna jeżeli mi ktoś pomoże
13 lis 22:08
dero2005:
1)
100 kmh = 27,77 ms
S = v*t = 27,77 * 0,75 = 20,83 m
2)
v=St = 600*6010*1000 = 3,6 kmh
3)
mv22 = mhg
v=√hg = √20 = 2√5
14 lis 08:30
14 lis 09:12
dero2005:
jacek faktycznie zabrakło dwójki ale myślę autor zadania by zauważył
14 lis 10:45