problem
TOmek:

W czworokącie KLMN bok KL jest o 3 któtszy od boku MN, |LM|=8 , a |KN|=9. Oblicz długosci
boków KL i MN wiedząc ,ze w czworokąt mozna wpisac okrąg.
17=4x
i mi źle wychodzi ..
7 lis 19:14
TOmek:
7 lis 19:26
sushi_gg6397228:

porob punkty stycznosci
|ac|=|ab|
7 lis 19:33
TOmek: a nie da to sie zrobic innym sposobem?
7 lis 19:40
think: TOmek a co Ci wychodzi i co ma wyjść, że jest źle?
7 lis 19:41
TOmek: w Odp. jest : |KL|=7 |MN| = 10
7 lis 19:44
TOmek: ^^
7 lis 19:44
TOmek:

i co dalej ? nie wiem ..
7 lis 19:46
sushi_gg6397228:
MASZ X I X+3 A NIE "X" I "3X"
7 lis 19:47
sushi_gg6397228:
x+ x+3 =9+8
2x=17−3
2x=14
x=7
x+3=10
7 lis 19:48
7 lis 19:50
TOmek: okręgu*
7 lis 19:50
think: no dobra też oszukałeś ale w czym innym
7 lis 19:51
TOmek: ok wszystko juz jasne ..

dziekuje pieknie Think i sushi.
7 lis 19:55
think: TOmek sushi się na Ciebie pogniewa, zobaczysz.. nie dość, że on Ci więcej pomógł to mnie
napisałeś z przodu to jeszcze w dodatku z dużej litery a jego z małej
7 lis 20:02
TOmek: hehe xD
7 lis 20:11