Niuniaaa
Niunia:

Oblicz pole zacieniowanego obszaru ( Tutaj zacieniowanym obszarem jest wnętrze kwadratu,
pomijając okręgi, czyli obliczamy pole kwadratu, pomijając pole, w którym są okręsgi

)
Pomóżcie
4 lis 17:17
Alphi: Jeżeli się nie mylę to najpierw obliczasz pole kół.
P=π r2
P=π * 42
P=16π
50,24* 4 ≈200
Pole kwadratu, 16*16=256
256−200= 56
4 lis 17:21
Grześ: Zauważ, że:
r−promień
4r=16
r=3
Pkoła=πr2
Pole 4 kół=....
Pole kwadratu: a2=162=....
Pole zacienowanego obszaru: Pole kwadratu − Pole 4 kół=......
4 lis 17:22
Niunia: dzieki wielkie... Grześiu 16:4=4, a nie 3
4 lis 17:25
Grześ: Hah, za szybko pisałem i nie zauważyłem
4 lis 17:26
4 lis 17:27