Potegi, krotkie zadania
Sfeoron: 3√8 − 2√2 + √32 = 3* 23:2 − 23:2 + 25:2 = ... co dalej?
2 lis 21:41
Godzio: 3√8 − 2√2 + √32 = 3 * 2√2 − 2√2 + 4√2 = 5√2
2 lis 21:42
Grześ: a nie lepiej wyłączyć z pierwiastka
√8=
√4*2=2
√2
√32=
√16*2=4
√2
2 lis 21:43
sushi_ gg6397228:
√8= 2√2
√32=...
2 lis 21:43
Grześ: musiałes Godzio
2 lis 21:43
Godzio:
Musiałem bo wszystkie zadania mi wymiatacie i tylko to mi zostało
2 lis 21:44
sushi_ gg6397228:
sa jeszcze z dziedzina autorstwa ..1990 ze 3 do zrobienia
2 lis 21:46
Grześ: haha, takiś teraz
2 lis 21:46
Grześ: gdzie one
2 lis 21:46
sushi_ gg6397228:
trzeba przewinac długo w dół na jakas godzine 12−ta lub cos kolo tego
2 lis 21:49
Grześ: nie widze, jaki autor, albo rzuć linkiem
2 lis 21:51
2 lis 21:53
Sfeoron: sorry, nie zrozumialem...
3 * 2√2 − 2√2 + 4√2 = 5√2 << nie rozumiem, 2*2√2 + 4√2 = 4√2 + 4√2 = 5√2?
2 lis 21:55
Grześ: Ja ci rozpisałem pierwiastki, spójrz na post, 21:43
2 lis 21:57
Grześ: za pierwsze się biorę sushi
2 lis 21:57
sushi_ gg6397228:
powinno byc ..=9√2
2 lis 21:58
Sfeoron: nie rozumiem, np. 4√2 + 3√2 = 7√2?
2 lis 22:02
2 lis 22:03
sushi_ gg6397228:
3 jabłka + 4 jabłka= ...
2 lis 22:03
Sfeoron: 7 jablek

. Mozecie mi ten przyklad u góry rozpisac dokladnie?
2 lis 22:04
sushi_ gg6397228:
to teraz jablko= √2
masz wszystko rozpisane
2 lis 22:05
sushi_ gg6397228:
za √8 wstawiasz 2√2; za √32 wstawiasz 4√2
2 lis 22:08
Sfeoron: no rozpisac to umiem, lecz dodawac nie zabardzo
2 lis 22:09
sushi_ gg6397228:
to zamiast √2 podstaw sobie jabłko i dodawaj
2 lis 22:11
Sfeoron: to bedzie 8√2, dobrze?
2 lis 22:14
Sfeoron: ok, next zadanie
−√3 + 2√12 − √27 = −1p{3] + 4√3 − 3√3 = 0
dobrze?
2 lis 22:17
Grześ: Dobrze
2 lis 22:18
Joint: √32−3√2
17 wrz 12:32