
| 1 | ||
32+( | 2√3)2=a2 | |
| 2 |
| 1 | ||
9+ | *12=a2 | |
| 4 |
| 1 | ||
( | a)2+r2=9 | |
| 2 |
| 1 | |
*2√3−9=−r2 | |
| 4 |
| √3 | ||
− | +9=r2 | |
| 2 |
| √3 | 18 | ||
+ | =r2 | ||
| 2 | 2 |
| 18+√3 | |
=r2 | |
| 2 |
ten pierwszy z http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://czworokaty.pastylka.com/images/romb_wl.gif&imgrefurl=http://czworokaty.pastylka.com/wlasnosci.html&h=272&w=410&sz=6&tbnid=oEYnLZWn0Z7CUM:&tbnh=83&tbnw=125&prev=/images%3Fq%3Dromb&zoom=1&q=romb&usg=__spsD7GjM7y3Lu9ibAz7sMmEokjM=&sa=X&ei=jQLHTNDVAZDqObvPhbEB&ved=0CCwQ9QEwAw
a drugi to wiadomo
| ef | 6*2√3 | |||
P= | = | |||
| 2 | 2 |
| 1 | |
h=r | |
| 2 |