matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
jagoda:
dla dowolnych liczb rzeczywistych a,b prawdziwa jest równość: a.(a+b)²−(a−b)²=2ab b.(a+b)²−(a−b)²= −4ab c.(a+b)²−(a−b)²=0 d.(a+b)²−(a−b)²=4ab
10 paź 19:00
b.:
wzory skróconego mnożenia:
55
10 paź 19:02
Xiaton:
c. 0
10 paź 19:04