nie potrafie nic.. :( poprostu 0 pomocy...
nie potrafie.. :( : dziedziną funkcji f określonej wzorem f(x)=−2x+4. przedział , w którym wartości tej funkcji są
ujemne to..
a) (2,+∞)
b) <2,+∞)
c) (−∞,2)
d) (−∞,−2)
proszę o pomoc i wytłumaczenie.. jeśli to możliwe..
5 paź 18:30
Skizzo: ja bym dał c)
5 paź 18:33
Skizzo: przepraszam odp. b jest poprawna
5 paź 18:35
nie potrafie.. :( : ale prosił bym o wytłumaczenie jak to zrobić
5 paź 18:36
Skizzo: 2 jest miejscem zerowym
obliczyłem to w nastepujacy sposób
−2x + 4 = 0
4 = 2x I / 2
2 = x
jesli za x podstawie jakomkolwiek liczbe z przedziału (2 ; + ∞ )
wynik bedzie ujemny
zatem na 100% odp a bo zero nie jest liczba ujemna
5 paź 18:39
nie potrafie.. :( : Skizzo jestes mistrzem

dziekuje
5 paź 18:41
Skizzo: dla pewnosci moze skonsultuj to z kims jeszcze bo trzy razy udzielałem odp. na to zadanie
tak wiec moze jeszcze cos mi mogło umknac
chyba ze taka odpowoiedz masz w odpowiedziach to wtedy co innego
5 paź 18:43
nie potrafie.. :( : znaczy odp to sa te
a b c d
5 paź 18:45
think: a jest poprawna, do trzech razy sztuka jak to mówią Skizzo
5 paź 18:50
nie potrafie.. :( : proszę pomóżcie mi z tymi zadaniami proszę o wytłumaczenia bo jestem taki tłuk z ze aż mi się
płakać chce.
5 paź 18:51
Skizzo: odp. a jest poprwawna tak jak napisałem wyzej sprobuj sobie rozwiazac podobnie inny przykład
wymyslajac swoje liczby
5 paź 18:54
jghjgh: skizzo pomozesz mi w zadaniu? prosze
5 paź 18:55
5 paź 18:56
Skizzo: jghjgh w jakim
5 paź 18:59
5 paź 19:00