nierowności liniowe 2
nanaaa: prosze o pomoc

dane są trzy funkcje liniowe f g h określone funkcjami f(x)=2x +2 , g(x)= −x−1 i h(x)=−
12x
+ 3 . sporządz wykres kazdej z nich i na podstawie oszacuj dla jakich argumentow:
a) wartośc funkcji f są większe od 0
b)wartość funkcji g są nie mniejsze niz 2
c)wartość funkcji h są mniejsze niż wartość funkcji g
d)wartość funkcji f są nie większe niż wartość funkcji h
e)wartość każdej funkcji f g h są wieksze niż −1 .
Nastepnie wykonaj dzialania algebraiczne sprawdzające poprawność wyników