podaj miary kątów
Anka:

podaj miary wszystkich kątów zaznaczonych na czerwono
wiem że kąt przy wierzchołku C i D maja po 35 stopni. ale reszta?
2 wrz 22:17
2 wrz 22:22
Godzio:
S − środek
ABS, ADS − trójkąty równoramienny
mając ten większy kawałek przy A obliczysz ten mniejszy dalej już sobie dasz radę
2 wrz 22:27
Godzio: a właściwie to co napisałem wystarczy żeby zakończyć zadanie
2 wrz 22:27
Anka: jak mam obliczyc ten kąt przy A?
2 wrz 22:33
Anka: Bogdan, tak wiem, ale dużo mi to nie mówi...
2 wrz 22:35
Bogdan:
Czy AC jest średnicą okręgu?
2 wrz 22:38
Cinu: ASB ma 180, 180 − 70 :2 = B
D=2S
dalej sobie poradzisz
2 wrz 22:39
Anka: tak, AC jest srednicą
2 wrz 22:43
Bogdan:
Jeszcze jedno pytanie: czy trójkąt ABD jest równoramienny?, bo tego nie podałaś wprost
w treści zadania.
2 wrz 22:45
Anka: tego nie ma w treści zadania.. podałam wszystko co mam
2 wrz 22:47
Godzio:
Nie mogę nic wymyśleć, a myślałem że mam rozwiązanie
2 wrz 22:49
Bogdan:
To co ma oznaczać linia przerywana na Twoim rysunku?
2 wrz 22:49
Cinu: A(ten malutki) = C/2
2 wrz 22:50
Cinu: Bogdan gdybyś mógł, sprawdz te permutacje
2 wrz 22:51
2 wrz 22:51
Anka: profesorka rysunek narysowała na tablicy−praca domowa. dzwonek...
2 wrz 22:53
Anka: a jaka miare miałby kąt od wierzchołka C do D?
2 wrz 23:01
Godzio:

To zadanie jest nie do rozwiązania w całości
2 wrz 23:05
Bogdan:

Trójkąt ABC jest prostokątny
Miara kąta α zależy od znaczenia linii przerywanej, może to być symetralna AB lub dwusieczna
kąta BDA lub ... ?
2 wrz 23:13
Anka:
2 wrz 23:16
Anka: CA jest średnicą
2 wrz 23:17
Anka: potrzeba policzyć kąt Q i kąt przy wierzchołku A
2 wrz 23:18
Anka: kąt przy wierzchołku A jest równy 20?
2 wrz 23:21
khgf:

±♥λ∊∞∞←⊂→Ωδγ
function (searchElement /*, fromIndex */ ) {
"use strict";
if (this ==
null) {
throw new TypeError();
}
var t = Object(this);
var len = t.length >>> 0;
if (len === 0) {
return -1;
}
var n = 0;
if (arguments.length > 0) {
n = Number(arguments[1]);
if (n != n) {
// shortcut for verifying if it's NaN
n = 0;
} else if (n != 0 && n !=
Infinity && n != -Infinity) {
n = (n > 0 || -1) *
Math.floor(Math.abs(n));
}
}
if (n >= len) {
return -1;
}
var k = n >= 0 ? n : Math.max(len - Math.abs(n), 0);
for (; k <
len; k++) {
if (k in t && t[k] === searchElement) {
return k;
}
}
return -1;
}
14 sty 18:45