matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
szymon:
Wyznacz równanie osi symetrii trójkąta równoramiennego o wierzchołkach A=(−2,−3), B=(−1,2), C=(4,1).
10 sie 22:53
Godzio:
Wyznacz długości boków:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
następnie jeśli będziesz wiedział który bok jest podstawą oblicz jego środek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1750.html
dalej napisz równanie prostej przechodzącej przez środek podstawy i trzeci wierzchołek trójkąta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1223.html
10 sie 23:07
szymon:
dzięki
11 sie 17:17