Planimetria
Kamil:

Dany jest trójkąt prostokątny ABC, w którym IABI=4 oraz kąt α=60
o. Wówczas długość pozostałych
boków wynosi:
B)IACI=2
√3, IBCI=2
D)IBCI=4
√3, IACI=8
5 sie 21:55
5 sie 22:15
5 sie 22:25
Kamil: powie ktoś jak to zrobić prosze was o pomoc
5 sie 23:33
Kamil: prosze?
5 sie 23:33
Kamil: prosze was o szybką pomoc i dziękuje, ze pomagacie
5 sie 23:36
5 sie 23:38
Godzio:
x = 4
√3 => |BC| = 4
√3
| 1 | | 4 | |
| = |
| − mnożę na krzyż |
| 2 | | y | |
y = 8 => |AC| = 8
5 sie 23:39
Kamil: Godzio jestes boski i taki pomocny
5 sie 23:40
Godzio:
Szkoda że z mojej pomocy są mierne efekty no ale cóż
5 sie 23:41
Kamil: tak myślałem ze 60 jest kątem ostrym ale szybciej narysowałeś
5 sie 23:41
Kamil: myśle ze bedą
5 sie 23:41
Kamil: powoli ale do celu
5 sie 23:42
Kamil: jestes Godzio
5 sie 23:42
Godzio:
oby, oby ...
5 sie 23:42
Kamil: zapomniałes napisać 4 na przyprostokątnej
5 sie 23:44
Kamil: zauwazyłem
5 sie 23:44
Kamil: napisze nastepne zadanie w nowym poście
5 sie 23:45
Godzio:
5 sie 23:45