ile
ba: przekątne rombu mają długość 12 cm i 12 √3 cm , Kąty tego rombu mają miary ?
15 cze 19:44
Ania: 30 stopni, 60 stopni
zobacz zależności trójkąta
a, 2a, a√3
15 cze 19:46
15 cze 19:50
ba: punkty A = ( 2 , − 3 ) B= (5 , 1) są dwoma wierzchołkami kwadraty ABCD, Długość przekątnej
tego kwadratu jest równa ?
15 cze 19:54
ddd: Poszukaj wzór na odległość dwóch punktów ,dzięki czemu znajdujesz bok kwadratu.
Potem skorzystaj z wzoru na przekątna w kwadracie a√2
mi wyszło 5√2
15 cze 20:03
Ada: Kamień spada swobodnie z wysokości 3 metrów. Oblicz czas ruchu kamienia. Przyśpieszenie
ziemskie g=9,81ms2
15 cze 20:03
15 cze 20:03
Ania: o, już ktoś odpisał
15 cze 20:04
ba: w trójkącie prostokątnym o przyprostokątnych 3 i 4 wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta
prostego ma długość:
15 cze 20:55
Jack:
wskazówka: zrób rysunek...
15 cze 20:56