znajdż współrzędne?
anna: Punkt A=(−3;4) przekształcono względem osi symetrii względem punktu s=(2;3) otrzymując punkt A
znajdż współrzędne punktu A następnie punkt A przekształcono w symetrii względem y=−7 Znajdż
współrzędne punktu A?
12 cze 19:15
b.: coś tu nie tak, chyba: otrzymując punkt A' (nie A) w pierwszym wierszu?
12 cze 19:54
anna: tak A'
12 cze 19:57
b.: zob.
54037 −− dość podobne zadanie, w 2. poście tam masz podaną metodę, wylicz za jej
pomocą A'
12 cze 20:02
anna: ktoś bliżej może mi to wytłumaczyć
12 cze 21:23
anna: ale mi chodzi o wykres
13 cze 17:08