Fizyka
Edward: Fizyka
Jak zmieni się siła wzajemnego oddziaływania dwóch ładunków jeżeli wartość q1 wzrosła 5 razy, a
wartość q2 zmalała 2 razy, a odległość miedzy ładunkami wzrosła razy pierwiastek z pierwszej
dwucyfrowej liczby pierwszej (√11)?
10 cze 22:09
Edward:
10 cze 22:18
Edward: POMOCY
10 cze 22:31
Edward: 
10 cze 22:48
Edward: Ludzie, nie wierze ze nikt kompletnie nie umie tego zrobic...
10 cze 23:00
Jack:
Q
1=5q
1
Q
2=
12q
2
R=
√11r
10 cze 23:07
Edward: a co ta "α" robi we wzorze? Nie powinna tam być "k" ?
10 cze 23:10
robinka: q=q
1*5
r
1=
√11r
| | 5q1*q2 | | 5q1*q2 | |
F1=k |
| =k |
| |
| | 2(√11)2 | | 22 | |
dokończ
10 cze 23:12
robinka: k jest stałą
10 cze 23:12
Jack: co za różnica... "α", "β" czy "k"

Współczynnik który jest stałą.
10 cze 23:14
10 cze 23:19
10 cze 23:38
Edward: Rozumiem to zadanie, dziękuję za pomoc
10 cze 23:38