Edward: Proszę o pomoc z fizyki, bo nie przejdę

Między ładunkami Q1=1C i Q2=2C umieszczono ładunek q. Odległość między Q1 i Q2 =3m. Znajdz
położenie ładunku q, tak aby był on w polozeniu rownowagi. Q1, Q2 = ladunki dodatnie (+)
Bardzo kogoś proszę o pomoc..
10 cze 22:39
Edward: No błagam Was...
10 cze 22:48
Edward: Ludzie, nie wierze ze nikt kompletnie nie umie tego zrobic...
10 cze 23:00
Edward: a tu ktos da rade?
10 cze 23:17
robinka:

F
1=F
2
r=3m
x=r−y
x=3−y
(3−y)
2=2y
2
9−6y+y
2=2y
2
y
2+6y−9=0
Δ=36+36
√Δ=6{2}
y
2=−3+3
√2 >to jest wynik ≠1,2m
x=1,8 masz może wynik tego zadnia ?
10 cze 23:24
robinka: y=1,2
x=1,8
10 cze 23:25
Edward: wynik to −3+3√2
10 cze 23:29
robinka: czyli dobrze
10 cze 23:59
robinka: rozumiesz ?
11 cze 00:02