funkcje
lagunka: witam i prosze o pomoc
w trojkacie prostokatnym jedna prostokatna ma dl 2 cm przeciwprostokatna zas 2,5 cm znajdz
wartosc funkcji trygonometrycznych kata ostrego lezacego na przeciwko krotszej
przyprostokatnej.
zad 2
oblicz pole trapezu ktorego katy ostre maja miary 45 i 60 (stopni) a krotsza podstaw i
krotsze ramie ma dl 6 cm.
zad 3
trojkat abc o bokach dlugosci ab=10 bc=8 ac=9 jest podobny do trojata def.wiedzac ze
nawiekszy bok trojkata def jest rowny najmnieszemu bokowi abc podaj skale podobienstwa tych
trojaktow oraz oblicz obowd trojkata def
zad4
oblicz pole rombu o boku 17 cm wiedzac ze roznica dlugoci przekatnych wynosi 14 cm.
9 cze 22:15
wariatka: prosze pilnie o pomoc
9 cze 22:51
b.: 1. popatrz tu
397 i spróbuj sama, to naprawdę nietrudne...
(dł. drugiej przyprostokątnej oblicz z tw. Pitagorasa)
9 cze 23:05
wariatka: tylko ze moje spotkanie z matematyka bylo ok 10 lat temu az do dzis

i same wzorki mi nic
nie pomoga
9 cze 23:07
wariatka: sa szanse ze dzis pomozesz zrobic mi tez zadania czy jutro mam tu zajrzec ?
9 cze 23:55
Godzio: Dobra już się za nie zabiorę ale to tak na szybko
9 cze 23:56
wariatka: czemu mnie ciagle wyrzuca

:(:(:(:(:(:(
9 cze 23:57
Godzio:

2
2 + x
2 = 2,5
2
x
2 = 6,25 − 4
x =
√ 2,25
x = 1,5
9 cze 23:58
Godzio:
3
√2 = h
h = x = 3
√2
y =
√6
b = x + y + 6 = 3
√2 +
√6 + 6
| | 6 + (3√2 + √6 + 6) | | 12 + 3√2 + √6 | |
P = |
| * 3√2 = |
| * 3√2 = |
| | 2 | | 2 | |
| 36√2+18+6√3 | |
| = 18√2 + 9 + 3√3 = 3(3 + 6√2 + √3) |
| 2 | |
10 cze 00:01
Godzio:
L
ABC = 27
L
DEF = 21,6
10 cze 00:05
Godzio:
rozwiąż ten układ
a = 17
e − f = 14
10 cze 00:06
wariatka: a co oznaczaja te kripeczki w poprzednim zadaniu?
10 cze 00:08
wariatka: nie potrafie
10 cze 00:09
Godzio: Jakie kropeczki ?
10 cze 00:09
wariatka: sinα=
= ...
2,5
1,5
cosα =
= ...
2,5
10 cze 00:11
wariatka: mam tez jedno zadanie ale nie wiem jak przerysowac ten trojkat
10 cze 00:12
wariatka: wszyscy juz spia
10 cze 00:21
Godzio: oznaczają że sama powinnaś dokończyć
10 cze 00:49
10 cze 09:38
wariatka: :(:(:((:
10 cze 09:46
Basia:
ja jeszcze śpię, obudziłam się tylko dla Godzia
Eta i Bogdan też
reszta w szkole
może b. się zlituje
10 cze 09:56
wariatka: KURCZE
10 cze 10:11