oblicz wartosc najmniejsza i najwieksza funkcji:
monika: oblicz wartosc najmniejsza i najwieksza funkcji:
f(x)=3x2 + √3x + 1
w przedziale <−1;1>
7 cze 16:39
monika: prosze o pomoc bo jutro pisze z tego poprawe, jak noie poprawie komis wita, mam pytania tylko
nie wiem jak kilka zrobic
7 cze 16:44
b.: 1683: przykladowe zadania, kliknij tam niebieskie >> i dostaniesz szczegolowe rozwiazania,
jak sie z nimi zapoznasz, mozesz sprobowac na ich podstawie swoje zadanie
napisz obliczenia/wynik, to ktos tutaj sprawdzi, czy dobrze Ci wyszlo
7 cze 16:48
m:

to mam tak:
x=−1 y=3* (−1)
2 +
√3 * (−1)=2
√3
x=−1 y= 3*1+
√3 *1+1=4
√3
A=(−1;2
√3)
B=(1,4
√3)
Δ=−9
wyszlo mi cos takiego

przeciez taki wykres byc nie oze, nie mam pojecia co z tym zrobic
7 cze 17:09
b.: źle obliczasz te wartości:
x=−1 => y=3−√3 + 1 = 4−√3 ≈ 2,3
x=1 => y = 3+√3+1 = 4+√3 ≈ 5,7
wierzchołek ma wsp. x = −b/(2a) = −√3/6 i tutaj będzie wartość najmniejsza, a największa w
x=1
7 cze 20:02
m: ok dzieki
7 cze 21:36