trojkat
Don Banano: POMOCCCY
Pole trójkąta wynosi 1. Ile wynosi pole trójkąta zbudowanego z jego środkowych.
Jesli = 0,5 to jak to obliczyc?
20 maj 22:54
Basia:

ED || AB i |ED|=
12|AB|
FD || AC i |FD|=
12|AC|
|∡EDF| =|∡BAC|=α
P
EDF=
12*|ED|*|FD|*sinα=
12*
12|AB|*
12*|AC|*sinα=
14*
12|AB|*|AC|*sinα=
14*P
ABC=
14
22 maj 11:51
Bogdan:
Nie czytasz
Don Banano własnych postów? Zobacz tutaj
52566
22 maj 11:56
Basia: Witaj Bogdanie, nie doczytałam treści zadania. Oczywiście Twoje rozwiązanie jest kapitalne.
Pozdrawiam
22 maj 12:02
Bogdan:
Witaj
Basiu 
, Twoje rozwiązanie też jest eleganckie.
22 maj 12:43