ona: 2logx + 5logy − log8 =

26 kwi 15:19
ona: trzeba to wyrazenie zapisac za pomoca jednego lagorytmu
26 kwi 15:58
ona: ja to dalej zrobilam tak: 2logx + 5logy − log8 = logx
2 + logy
5 − log8 czy to dobrze

?
jesli tak to co dalej

H E L P ! ! !
26 kwi 16:00
26 kwi 16:04
ona: nie kumam tego wiec jak mozesz powiedziec co z tym dalej zrobic to bede wdzieczna
26 kwi 16:22
damorka: wszystkie te logarytmy mają takie same podstawy, więc możemy zastosować wzór,
który przesłałam w linku
logx2 + logy5 − log8=
=logx2*y5 − log8 =
= logx2*y58
26 kwi 16:26